Αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ για να γίνει πιο… δίκαιος

Ποιοι θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο;

​Παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ, ώστε να γίνει πιο δίκαιος προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης.

«Θα εξετάσουμε αλλαγές ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί πιο δίκαιος και π��ο αποτελεσματικός», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας όμως ότι το συνολικό ποσό που πρέπει να εισπραχθεί δεν μπορεί να αλλάξει.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή το υπουργείο βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού και δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα σκοπεύει να κάνει, ενώ αποκάλυψε ότι οι εφορίες θα κλείνουν μία ή δύο μέρες την εβδομάδα κατά τους θερινούς μήνες, ώστε οι υπάλληλοι να συμμετέχουν στους επί τόπου ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος στους ελέγχους για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι κάθε μήνα αυξάνεται η απόδοση από τους ελέγχους που γίνονται από το Δημόσιο, αν και όπως είπε δεν έχουν γίνει οι έλεγχοι που έπρεπε.

Σχετικά με τους ελέγχους στις καταθέσεις του εξωτερικού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι «βρισκόμαστε στη φάση ελέγχου, πρέπει να συνεχίσουμε», ενώ για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σημείωσε ότι θα δοθεί και άλλη παράταση πέρα από τις 26 Αυγούστου, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει δηλώσεις περίπου το 65% των φορολογουμένων.

Τέλος για την αύξηση του ΦΠΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου προκύπτει πως θα πρέπει να επανεξεταστούν στο τέλος του 2016, ώστε αν όλα πάνε καλά και αυξηθούν τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, να μειωθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top