Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 29/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 29/07/2015

​Διεκόπη το πτωτικό σερί των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον από τα εταιρικά αποτελέσματα και τους κραδασμούς των τελευταίων ημερών στις Ασιατικές αγορές, προς τη σημερινή απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες με κύριο καταλύτη τις σταθεροποιητικές τάσεις που παρατηρήθηκαν από νωρίς στις Ασιατικές αγορές, αλλά και τις διαβεβαιώσεις αξιωματούχων της Κίνας σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών αλλά και “ύποπτων” συναλλαγών που οδήγησαν στις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.77%, 1.06% και 1.01%, αντίστοιχα.

Το χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε κλειστό για άλλη μια συνεδρίαση, συμπληρώνοντας πλέον ένα μήνα αδυναμίας συναλλαγών. Σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση για την οριστική επαναλειτουργία του, αλλά και οι όροι με τους οποίους αυτή θα πραγματοποιηθεί. Παράλληλα υπήρξε νέα επιδείνωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, καθώς αυτές διαμορφώνονται στο 21.14%, 17.73% και 11.81%, για τα διετή, τα πενταετή και τα δεκαετή κρατικά ομόλογα, αντίστοιχα.

Παρόμοιο σκηνικό και στη συνεδρίαση των ΗΠΑ, καθώς υπήρξε ισχυρή ανοδική αντίδραση στις απώλειες των τελευταίων ημερών, παρά το γεγονός ότι οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις δεν συνηγόρησαν προς αυτό το αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που εκδίδει το Conference Board υποχώρησε στις 90.9 μονάδες, υπολειπόμενος των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι τοποθετούσαν τον πήχη στις 100 μονάδες. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με άνοδο κατά 1.09%, 0.98% και 1.24%, με τους επενδυτικούς κύκλους να αποδίδουν τα εν λόγω κέρδη στη σταθεροποίηση των Ασιατικών αγορών.

Στην πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις με ήπιες μεταβολές στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0.07%, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 0.21%, με την πρόθεση των επενδυτών για αναζήτηση κατεύθυνσης να παραμένει έκδηλη.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, καθώς υποχωρεί κατά 0.06%, 0.01% και 0.16% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1053), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7083) και το Γιέν Ιαπωνίας (136.43).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο κυριαρχεί η ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και η απόφαση των μελών της για το επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων, που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top