Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3 μειώσεις θα δουν στην σύνταξη του Σεπτεμβρίου όλοι οι συνταξιούχοι

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ και ένα παράδειγμα!

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3 μειώσεις θα δουν στην σύνταξη του Σεπτεμβρίου όλοι οι συνταξιούχοι

​Αναδρομικές μειώσεις… τριών μηνών θα δουν στις συντάξεις Σεπτεμβρίου όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι.

Όπως είχε αποκαλύψει η "Ημερησία", η αύξηση των εισφορών υγείας που ψηφίστηκε στο πρώτο πακέτο μέτρων θα εφαρμοστεί αναδρομικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, αφού το υπουργείο ακόμη δεν έχει ακόμη εκδώσει και δημοσιεύσει, όπως θα έπρεπε εγκύκλιο για την εφαρμογή του νόμου.

Οι μειώσεις θα φτάνουν μέχρι και τα 180 ευρώ στις κύριες συντάξεις και μέχρι τα 50 ευρώ στις επικουρικές προκαλώντας νέα αιμορραγία στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Για παράδειγμα συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1000 ευρώ, έχει σήμερα εισφορά υγείας 4% και παίρνει στο χέρι 960 ευρώ τον μήνα. Με την αύξηση της εισφοράς από το 4% στο 6% θα χάνει άλλα 20 ευρώ κάθε μήνα και η σύνταξη θα πάει στα 940 ευρώ. Όμως η μηνιαία μείωση δε θα εφαρμοστεί από αυτόν τον μήνα, όπως προβλεπόταν, αλλά θα επιβληθεί αναδρομικά στις συντάξεις Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Έτσι στις συντάξεις Σεπτεμβρίου ο συνταξιούχος θα δει μειωμένη σύνταξη κατά 60 ευρώ! Και έτσι από 960 ευρώ που θα έπαιρνε, η σύνταξή του Σεπτεμβρίου θα πάει 900! Από τη σύνταξη Οκτωβρίου η παρακράτηση 6% θα είναι μηνιαία!

Στις επικουρικές η κυβέρνηση θα επιβάλει νέα εισφορά υγείας 6% και μάλιστα...επί του αρχικού ποσού της σύνταξης

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς,διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις του ΙΚΑ θα καταβληθούν στην ώρα τους.

Την Πέμπτη 30/07/2015 θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσίου και τη Δευτέρα σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top