ΑΛΛΑΓΕΣ στις αναλήψεις: Δείτε ποιες ημέρες θα μπορούμε να τραβάμε από τα ΑΤΜ 420 ευρώ

Aνακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών

​Χαλαρώνουν τα μέτρα σε ό,τι αφορά στις συνολικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ στο διάστημα μιας εβδομάδας.

Η χαλάρωση δεν αφορά στο ποσό που παραμένει στα 420 ευρώ (7 μέρες Χ 60 ευρώ ημερήσιο όριο), αλλά στην ημέρα που μπορεί κάποιος να κάνει τη συγκεκριμένη ανάληψη.

Μέχρι τώρα η εβδομάδα «μετρούσε» από το Σάββατο έως την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας. Αν την Παρασκευή δεν πραγματοποιούσες την ανάληψη, τότε το... κοντέρ μηδένιζε και η εβδομάδα άρχιζε από την αρχή.

Αποτέλεσμα του παραπάνω περιορισμού ήταν οι ατελειώτες ουρές στα ΑΤΜ, αλλά και τα επεισόδια ανάμεσα στους πολίτες που είδαμε την προηγούμενη Παρασκευή .

Τι αλλάζει

Από δω και στο εξής, οι πολίτες θα μπορούν να τραβούν από τα ΑΤΜ 420 ευρώ οποιαδήποτε ημέρα στη διάρκεια μίας εβδομάδας. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα μετά από συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας υπουργική απόφαση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η απόφαση ελήφθη, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία για τους πολίτες κ��ι να μην επαναληφθούν θερμά επεισόδια στις τράπεζες.

Με τη νέα ρύθμιση αν για παράδειγμα κάποιος πολίτης βγάλει την Δευτέρα τα 420 ευρώ θα πρέπει να περιμένει μία εβδομάδα, προκειμένου να «σηκώσει» εκ νέου το συγκεκριμένο ποσό!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Με τα ως άνω, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top