Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 27/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Πτωτικά κινήθηκε η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα, οι απώλειες στο πετρέλαιο και οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας επιβάρυναν την επενδυτική διάθεση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, παρά το θετικό ξεκίνημα των συναλλαγών, η πτώση στην οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης που κατέδειξε η μηνιαία μέτρηση του σύνθετου δείκτη PMI που εκδίδει η Markit, ήταν ικανή να αντιστρέψει το επενδυτικό κλίμα. Ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε στο επίπεδο 53.7 έναντι του 54.2 που ήταν η προηγούμενη μέτρηση, ενώ οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες FTSE, DAX και CAC ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με απώλειες κατά 1.13%, 1.43% και 0.58%, αντίστοιχα.

Όσον αφορά το χρηματιστήριο Αθηνών, οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι αύριο 28/07 θα επαναλειτουργήσει με διαφορετικούς όρους όμως όσον αφορά τους εγχώριους και ξένους επενδυτές, καθώς το αίτημα για ίση μεταχείριση όλων των συμμετεχόντων δεν έγινε δεκτό από την ΕΚΤ. Παράλληλα στην αγορά κρατικών ομολόγων δεν παρουσιάζεται κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή, με τις αποδόσεις του διετούς και του δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνονται στις 20.15 και 11.43 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις ΗΠΑ οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν την τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση, καθώς εταιρίες κολοσσοί όπως οι Caterpillar και IBM προστέθηκαν στη λίστα των εταιριών που η κερδοφορία τους δεν ανταποκρίθηκε στις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν κατά 6.8% σε μηνιαία βάση, με τον εν λόγω δείκτη να καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση των επτά τελευταίων μηνών. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.92%, 1.12% και 1.07%, αντίστοιχα.

Το κλίμα παραμένει αρνητικό στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορ��ν, καθώς οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 2.56% και 0.93%, ενώ οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά την πτώση κατά 0.3% στα βιομηχανικά κέρδη που ανακοινώθηκε νωρίτερα για την Κίνα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ανακάμπτει από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών σημειώνοντας άνοδο κατά 0.16% και 0.10% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1002) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7088), ενώ καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0.04% σε σχέση με το Ιαπωνικό Γιέν (135.92).

Στην αρχή μιας αρκετά σημαντικής εβδομάδας από τη σκοπιά των οικονομικών ανακοινώσεων, καθώς την Τετάρτη δεσπόζει η ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed, ξεχωρίζουν οι δείκτες οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo για τη Γερμανική οικονομία, καθώς και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top