Χαλαρώνουν οι τραπεζικοί περιορισμοί: Έως 50.000 € ημερησίως ναυτιλιακές & άλλες επιχειρήσεις

Ανάσα για τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από τα capital controls

Χαλαρώνουν οι τραπεζικοί περιορισμοί: Έως 50.000 € ημερησίως ναυτιλιακές & άλλες επιχειρήσεις

Ανάσα για τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν μετά την επιβολή των capital controls αποτελεί η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θεσπίζεται ανώτατο όριο συναλλαγών στις 50.000 ευρώ την ημέρα για τις ναυτιλιακές εταιρείες και για άλλους κλάδους της οικονομίας.

Ειδικότερα με υπουργική απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ορίζεται ότι:

- Ναυτιλιακές εταιρίες μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών, μέχρι 50.000 ευρώ την ημέρα.

- Με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, μπορεί να πραγματοποιούνται αναλήψεις και να ορίζεται όριο ποσού ανάληψης μετρητών ανά ημέρα και για άλλους κλάδους επιχειρήσεων.

- Οι εγκρίσεις εισροών-εκροών κεφαλαίων από το εξωτερικό και ανάληψης μετρητών περνούν από τις ίδιες τις τράπεζες. Συγκεκριμένες αποφάσεις αναμένονται από τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα μέχρι 2.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό αυτόν εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

- Επιτρέπεται η ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό και η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών έως 2.000 ευρώ για ένα συνοδό προσώπου που μεταβαίνει στο εξωτερικό για νοσηλεία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top