Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 23/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 23/07/2015

​Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στα εταιρικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το κλίμα επιδεινώθηκε περεταίρω από τη μεγάλη πτώση που κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία σε μηνιαία βάση κατά 2.5%, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν καταγράψει άνοδο κατά 5.5%. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ρευστοποιήσεις θέσεων εντάθηκαν, οδηγώντας τους FTSE, DAX και CAC σε πτώση κατά 1.5%, 0.72% και 0.47%, αντίστοιχα.

Θετική είδηση για το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ήταν η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο του έκτακτου μηχανισμού χρηματοδότησης (ELA) κατά 900 εκατ. Ευρώ, με το συνολικό ποσό εξάρτησης του εγχώριο τραπεζικού συστήματος να ανέρχεται πλέον στα 90.4 δις. Ευρώ.

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση των συναλλαγών στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη συνεδρίαση των ΗΠΑ κυριάρχησαν τα εταιρικά αποτελέσματα τεχνολογικών κολοσσών όπως οι Apple και Microsoft, τα οποία δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές, με αρκετούς αναλυτές μάλιστα να σπεύδουν να αναθεωρήσουν πτωτικά τις τιμές στόχους για τις εν λόγω εταιρίες. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές με πτώση κατά 0.38%, 0.7% και 0.24%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, το κλίμα φαίνεται να αντιστρέφεται, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην ομαλοποίηση των πρόσφατων διακυμάνσεων στις τιμές των εμπορευμάτων, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.44% και 0.39%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει οριακή άνοδο σήμερα το πρωί κατά 0.02% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0931) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7001), ενώ ενισχύεται κατά 0.13% σε σχέση με το Ιαπωνικό Γιέν (135.65).

Σε ένα αρκετά ήπιο οικονομικό ημερολόγιο για τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζουν οι λιανικές πωλήσεις στην Αγγλία, καθώς και οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:30 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top