Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 22/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 22/07/2015

​Με το ενδιαφέρον στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στις διακυμάνσεις των εμπορευμάτων, η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από ρευστοποιήσεις θέσεων που οδήγησαν σε απώλειες για την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών.

Όσον αφορά την Ευρώπη, τα απογοητευ��ικά τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών όπως η Novartis AG και η Tele2 AB, επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα, ενώ σε συνδυασμό με τη νέα πτώση στο αργό πετρέλαιο οδήγησαν τους FTSE, DAX και CAC σε απώλειες κατά 0.29%, 1.12% και 0.7%, αντίστοιχα.

Το χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε για άλλη μια συνεδρίαση κλειστό, με τις συστάσεις των φορέων της κεφαλαιαγοράς να κάνουν λόγο πλέον για επανεκκίνηση των συναλλαγών στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Στις ΗΠΑ, η χειρότερη των εκτιμήσεων κερδοφορία εταιριών όπως οι IBM και United Technologies διέκοψαν το ανοδικό σερί των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων και οδήγησαν σε ήπιες απώλειες τους βασικούς δείκτες. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 1.0%, 0.21% και 0.43%, αντίστοιχα.

Παρόμοια εικόνα και στις Ασιατικές αγορές κατά την πρωινή συνεδρίαση, με τους Hang Seng και Nikkei να υποχωρούν κατά 1.19% και 1.1%, ενώ μέρος των απωλειών αποδίδεται και στην ανατίμηση του Γιέν.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ σημειώνει μια ήπια ανοδική αντίδραση κατά 0.05% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0941), ενώ καταγράφει διευρυμένες απώλειες κατά 0.23% και 0.11% σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7014) και το Ιαπωνικό Γιέν (135.33).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας και η απόφασή της για την πορεία των παρεμβατικών επιτοκίων, καθώς και ο δείκτης τιμών κατοικιών για τις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:30 και 13:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top