Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 21/07/2015

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 21/07/2015
Ανοδικά κινήθηκε η πλειονότητα των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με την πληρωμή των οφειλών της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να κυριαρχεί στην ειδησεογραφία.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το επενδυτικό κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την είδηση αποπληρωμής των δόσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, συνολικού ύψους 6.8 δις. Ευρώ, ενώ το άνοιγμα των τραπεζικών υποκαταστημάτων παρά την ύπαρξη κεφαλαιακών ελέγχων θεωρήθηκε ένα βήμα προς την ομαλότητα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.2%, 0.53% και 0.35%, αντίστοιχα.

Παράλληλα, το χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε για άλλη μια συνεδρίαση κλειστό, ενώ παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει η τραπεζική αργία, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε θα αποκατασταθούν οι συναλλαγές. Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι η BlackRock προχώρησε σε αγορά κρατικών ομολόγων της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, αξιολογώντας τα ως υπερβολικά υποτιμημένα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου διαχειριστή.

Στις ΗΠΑ οι βασικοί δείκτες συνέχισαν την ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών, με οριακά κέρδη αυτή τη φορά, που αποδίδονται κυρίως στα βελτιωμένα τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών όπως η J.P. Morgan Chase & Co. και Hasbro. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.08%, 0.17% και 0.08%, αντίστοιχα, με τον τεχνολογικό NASDAQ μάλιστα να σημειώνει το τρίτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό του, κλείνοντας πάνω από τις 5.218 μονάδες.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.65% και 0.88%, με τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ υποχωρεί κατά 0.08% και 0.07% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0816) και το Γιέν Ιαπωνίας (134.63), ενώ ενισχύεται κατά 0.08% σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.6951).

Στο σημερινό, αρκετά ήπιο, οικονομικό ημερολόγιο, ξεχωρίζει ο δείκτης της Redbook για το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ, που έχει προγραμματιστεί για τις 12:55 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top