ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι τράπεζες: Τι ισχύει από την Δευτέρα και ποιοι οι περιορισμοί στις συναλλαγές

Μετά από τρεις εβδομάδες λήγει η τραπεζική αργία

ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι τράπεζες: Τι ισχύει από την Δευτέρα και ποιοι οι περιορισμοί στις συναλλαγές

​Με νέα πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λήγει και τυπικά την Δευτέρα η τραπεζική αργία, η οποία είχε επιβληθεί στις 28 Ιουνίου.

Το ημερήσιο όριο αναλήψεων δεν μεταβάλλεται, παραμένει δηλαδή στα 60 ευρώ, αλλά οι καταθέτες μπορούν να βγάζουν σωρευτικά μέχρι 420 ευρώ την εβδομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα και εξυπηρετούνται από τον γκισέ θα μπορούν την τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας να κάνουν ανάληψη το σύνολο του ποσού που δικαιούνται, δηλαδή 300 ευρώ. Όσοι διαθέτουν κάρτα ανάληψης μπορούν να βγάλουν στο τέλος της εβδομάδας 420 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ επί 7 .
Προσοχή: Αν κάποιος δεν εισπράξει τα 420 ευρώ την πρώτη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι θα περιμένει να εξαντληθεί και η δεύτερη εβδομάδα ώστε να εισπράξει το ποσό επί 2 φορές θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα 420 ευρώ της πρώτης εβδομάδας δεν μπορεί να τα εισπράξει.
Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η εικόνα με τις ουρές έξω από τις τράπεζες και να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων που όλες τις προηγούμενες μέρες περίμεναν ώρες έξω από τις τράπεζες.
Η τραπεζική αργία μπορεί να λήγει, οι περιορισμοί όμως παραμένουν, καθώς απαγορεύονται οι εξοφλήσεις δανείων, οι αναλήψεις μετρητών από πιστωτικές κάρτες, η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η προσθήκη συνδικαιούχων σε υφιστάμενους λογαριασμούς και η εξαργύρωση επιταγών.
Με το άνοιγμα των τραπεζών θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στις θυρίδες σε όλους τους δικαιούχους.
Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Χαράλαμπος Γκότσης, απαντά καίρια ερωτήματα στο STAR, σχετικά με τις συναλλαγές στην τράπεζα, όπως για παράδειγμα γιατί δεν μπορεί κάποιος να κάνει εξόφληση δανείου και γιατί συνεχίζονται οι περιορισμοί στις συναλλαγές.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top