Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες-Λύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα

«Πράσινο φως» από την ΕΚΤ για την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου

Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες-Λύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα
Ανοίγουν τελικά όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα καθώς σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο Γ. Στουρνάρας και οι αρμόδιοι διευθυντές στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, φαίνεται ότι λύθηκαν τα τεχνικά προβλήματα και θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ έλαβε, η κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών. Το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την ΠΝΠ, που θα εκδοθεί σήμερα προκειμένου να υπογραφεί από τα νέα μέλη της κυβέρνησης, θα διευρυνθεί ο αριθμός των εργασιών στα γκισέ των τραπεζών. Θα παραμείνουν όμως οι περιορισμοί στην εκροή κεφαλαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις και τους σπουδαστές στο εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από την Ελλάδα 5.000 ευρώ το τρίμηνο. Οι επιταγές θα επιτρέπεται να κατατεθούν και για όσες έχουν λήξει στο διάστημα της τραπεζικής αργίας αποφασίστηκε η Δευτέρα να είναι η πρώτη ημέρα λήξης για το 8ήμερο τακτοποίησης.


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top