SOS: 4 τρόποι για να παρακάμψετε τα capital controls!

Δείτε τη νέα πρόταση στο τραπέζι

SOS: 4 τρόποι για να παρακάμψετε τα capital controls!

Νέες σκέψεις και προτάσεις έχουν πέσει το τραπέζι για την άρση των capital controls.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται για τα «νέα» χρήματα που θα εισέλθουν από Δευτέρα στο τραπεζικό σύστημα η απαλλαγή από τα capital controls, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπουν σε καινούργιους λογαριασμούς που θα ανοιχθούν για το σκοπό αυτό.

Οι 4 τρόποι να παρακαμφθούν τα capital controls, εάν τελικά εγκριθεί αυτό το σχέδιο, είναι:

• Να φέρει κάποιος πίσω τις καταθέσεις που έχει στο εξωτερικό. Καθώς το ποσό θα θεωρηθεί «νέο» χρήμα και θα τοποθετηθεί σε νέο λογαριασμό του δικαιούχου δεν θα υπόκειται στους περιορισμούς των capital controls.

• Αν κάποιος εισπράξει χρήματα από μία πώληση περιουσιακού στοιχείου (σπιτιού, σκάφους κλπ.) και τα καταθέσει σε έναν νέο λογαριασμό. Το ίδιο θα ισχύσει και για επιχειρηματίες που θα φέρουν εντός του τραπεζικού συστήματος νέα ρευστότητα.

• Την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν και τα χρήματα που βρίσκονται σε θυρίδες (από Δευτέρα θα λειτουργούν όπως και πριν το κλείσιμο των τραπεζών). Εφόσον ο κάτοχός τους τα βγάλει από την θυρίδα και τα βάλει σε νέο λογαριασμό τότε και αυτά δεν θα υπόκεινται στους ελέγχους.

• Με το ίδιο σενάριο αναμένεται να αντιμετωπισθούν όσα χρήματα είναι στο λεγόμενο «στρώμα bank», όπως αποκαλούν τραπεζικές πηγές τα χρήματα που έχουν βγάλει από τις τράπεζες οι πολίτες και «κρύβουν» στα σπίτια τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top