Δεύτερη καλή είδηση από την ΕΚΤ: Είναι πιθανό να εξεταστεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

"Το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε μη βιώσιμα επίπε��α" είπε ο Νοβότνι-Πρώτη ανάρτηση: 17/07/2015, 00:40

​Μόνο καλά νέα μας έρχονται τις τελευταίες ώρες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αύξησε τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες κατά 900 εκατ. ευρώ, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Στην συνέχεια «έσκασαν» οι δηλώσεις, του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει το περιθώριο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά η επιβολή κουρέματος εγείρει νομικά κωλύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος τραπεζίτης.

Σύμφωνα ��ε τον Νοβότνι, το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε μη βιώσιμα επίπεδα, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επιμήκυνση της αποπληρωμής του.

Αναφερόμενος στην αύξηση του ELA για την Ελλάδα, είπε ότι η πρόσθετη ρευστότητα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους κεφαλαιακούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top