Κλειστές και αύριο οι τράπεζες-"Ανοίγουν την Δευτέρα"είπε ο Μάρδας

"Με ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ"-Πρώτη ανάρτηση:16/07/2015 22:21

Κλειστές και αύριο οι τράπεζες-"Ανοίγουν την Δευτέρα"είπε ο Μάρδας

Κλειστές μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου θα είναι οι τράπεζες σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Μέχρι την Κυριακή λοιπόν θα συνεχιστούν οι ουρές στα ΑΤΜ για το 60ευρο (σε πολλές περιπτώσεις 50ευρο), ενώ με αγωνία αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει, αυτό που νωρίτερα έλεγαν τραπεζικές πηγές, ότι δηλαδή θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου), τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εν τω μεταξύ, την αύξηση της έκτακτης ρευστότητας,που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως δήλωσε από την Φρανκφούρτη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Μάρδας: Από την Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές

«Από Δ��υτέρα οι πολίτες στο γκισέ της τράπεζας θα μπορούν να κάνουν όλες τις δοσοληψίες» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην «ΕΡΤ», τονίζοντας ότι το όριο ανάληψης καταθέσεων θα παραμείνει στα 60 ευρώ.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, μπορεί να πάρει 120 ευρώ την Τρίτη.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. «Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με τη θυρίδα του» εξήγησε ο κ. Μάρδας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top