Ανοίγουν τη Δευτέρα οι τράπεζες - Τι θα αλλάξει στο σύστημα αναλήψεων

Πόσα χρήματα θα μπορούμε να βγάζουμε από τα ATM

Ανοίγουν την Δευτέρα οι τράπεζες σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ταυτόχρονα αλλάζει και το σύστημα αναλήψεων από τα ΑΤΜ μετά και από την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τον ELA κατά 900 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις προτάσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:

1. Οι καταθέτες θα μπορούν να παίρνουν τα 60 ευρώ την ημέρα, αλλά αν δεν καταφέρουν να πάνε μία μέρα στο ATM θα μπορούν να παίρνουν 120 ευρώ ανά δύο μέρες, 180 ευρώ ανά τρεις και συνολικά 420 ευρώ την εβδομάδα.
2. Για να δοθεί επίσης ανάσα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις, εξετάζεται να μπορούν να εισπράττονται οι επιταγές που αυτές τις τρεις εβδομάδες έχουν παγώσει.
3. Θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα, ώστε να μην μπορεί κανείς να ταξιδεύει στα εξωτερικό έχοντας μαζί του 10.000 ευρώ.
4. Όσον αφορά στις θυρίδες θα επιτραπεί από την ερχόμενη εβδομάδα και μάλλον μετά τη Δευτέρα η ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτές, καθώς εκτιμάται από τραπεζικούς κύκλους ότι εκεί υπάρχουν περίπου 20 δισ. που θα μπορέσουν σιγά σιγά να διοχετευθούν στην αγορά που έχει νεκρώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top