ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για τις ελληνικές τράπεζες: Πρώτα θα ανακεφαλαιοποιηθούν και μετά θα ανοίξουν

Στο πρακτορείο Bloomberg

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για τις ελληνικές τράπεζες: Πρώτα θα ανακεφαλαιοποιηθούν και μετά θα ανοίξουν

​Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες; Απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα όλους τους Έλληνες δίνει το Bloomberg.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ξεκαθάρισε ότι για να μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν θα πρέπει πρώτα να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν επαρκώς μέσα στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος βοήθειας», δήλωσε ο Α.Ντόμπρετ, στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τον Ντόμπρετ, πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα που θα διαθέτουν θα είναι περισσότερα από αυτά που ίσως θελήσουν να τραβήξουν οι καταθέτες μετά το άνοιγμα των τραπεζών.

Με λίγα λόγια, αν ο Ντόμπρετ βγει αληθινός και με βάση το γεγονός ότι τα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες θα γίνουν τον Αύγουστο, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν πριν τον Οκτώβριο!! Και αυτό αν επικρατήσει το θετικό σενάριο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση "Κλάφτα Χαράλαμπε"!!!

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ περιμένει τα μεσάνυχτα ένα σινιάλο από την Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να “ανοίξει” ξανά την κάνουλα της χρηματοδότησης μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει αύριο στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα δώσει ανάσα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας και capital controls.

Η ΕΚΤ έχει αφήσει αμετάβλητο το όριο των 89,6 δισ. ευρώ εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top