Καταργείται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

Μάρδας: Θα έχει κλειδώσει σύντομα το σύστημα παρακολούθησης, δεν φοβόμαστε φοροδιαφυγή

Στην κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά του ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης στα 33 λεπτά του ευρώ.

Ο κ. Μάρδας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή: «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει “κλειδώσει” όλο το σύστημα δι��κίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, αφενός θα υπάρξουν έσοδα 350 εκ. ευρώ από την αύξηση της κατανάλωσης (με την εξίσωση χάθηκαν περίπου 700 εκ. ευρώ από τα ταμεία) και αφετέρου θα εξοικονομηθούν 210 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top