Επιστολή του ΣΕΒ στους θεσμούς: "Η ��λλάδα ανήκει στο ευρώ"

"Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση"

​Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, τονίζει ο πρόεδρος τουΣΕΒ, Θ. Φέσσας, σε επιστολή που έστειλε χθες προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι η οικονομία δεν θα επιβιώσει σε παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων.
ο κ. Φέσσας επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ, όπως υπογράμμισε και ο Πρωθυπουργός.

«Εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην επιστολή του.

Προειδοποιεί επίσης ότι η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες και συμπληρώνει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί κατεπειγόντως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας. «Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ», προσθέτει ο κ. Φέσσας.

«Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη ανακτάται μόνο με πράξεις. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στους ευρωπαίους εταίρους μας ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, υπευθυνότητας και δέσμευσης», καταλήγει στην επιστολή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top