Άλλα μας έλεγε ο Βαρουφάκης: Δεν ανοίγουν αύριο οι τράπεζες-Παρατείνεται η τραπεζική αργία

Αναμένεται σχετική υπουργική απόφαση-Ετοιμαστείτε για ουρές στα ΑΤΜ-Δείτε τα ημερήσια όρια ανάληψης

Άλλα μας έλεγε ο Βαρουφάκης: Δεν ανοίγουν αύριο οι τράπεζες-Παρατείνεται η τραπεζική αργία

​Θα… απογοητευτούν όσοι Έλληνες περίμεναν να δουν αύριο Τρίτη ανοιχτές τις τράπεζες, όπως είχε δεσμευτεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, ειδικά στην περίπτωση νίκης του ΟΧΙ. Μπορεί το ΟΧΙ να νίκησε, αλλά οι τράπεζες δεν ανοίγουν! Πιο συγκεκριμένα, για δύο ακόμη ημέρες, τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη 8 Ιουλίου τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες και θα υπάρξει μέχρι το βράδυ και σχετική υπουργική απόφαση για την παράταση της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συνταξιούχοι που έλαβαν έστω και μία φορά τα 120 ευρώ, δεν θα μπορούν να ξαναλάβουν το αντίστοιχο ποσό μέχρι την Τετάρτη και μόνο όσοι δεν πήγαν την προηγούμενη εβδομάδα να τα εισπράξουν θα μπορούν να τα πάρουν, ενώ το 60ευρο(σε πολλά ΑΤΜ 50ευρω) θα είναι διαθέσιμο μέχρι και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θυρίδες, για τις οποίες επικράτησε μπάχαλο χθες μετά από μια δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Ν.Βαλαβάνη, δεν θα ανοίξουν μέχρι να ανοίξουν και πάλι όλα τα τραπεζικά καταστήματα.

Όλα τα παραπάνω ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν αναλυτικότερα στην σύσκεψη που πραγματοποιείται με τους τραπεζίτες το απόγευμα της Δευτέρας υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με τα μάτια όλων να είναι στραμμ��να στην αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα δεν διευκολύνουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο να αλλάξει τη στάση της για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών», δήλωσε ο Ε.Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που λένε ότι μάλλον η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει την ρευστότητα για την Ελλάδα, περνώντας ακόμη μια θηλιά στις ελληνικές τράπεζες.

Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρήσει "παγωμένο" τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA),οι τράπεζες θα μπορούν έως την Παρασκευή να δίνουν τα 60 ευρώ από τα ΑΤΜ, δήλωσε στο BBC ο υπουργός Οικονομίας,Γιώργος Σταθάκης.

Δείτε επίσης:

ΒΟΜΒΑ Βαλαβάνη: Δεσμευμένα τα χρήματα στις θυρίδες των τραπεζών-Την άδειασε ο Σκουρλέτης

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top