ΑΤΜ, τράπεζες και θυρίδες: Τι θα ισχύσει από σήμερα – Ορατό το ενδεχόμενο να «πέσει» το 60ευρο

Κλειδί για τις αποφάσεις θα αποτελέσει η απόφαση της ΕΚΤ για τον ELA

Νέες αποφάσεις εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν αναφορικά με τα όρια των αναλήψεων από τα ΑΤΜ αλλά και τους περιορισμούς στις αναλήψεις από τα γκισέ για τους συνταξιούχους.

Το «κλειδί», φυσικά, είναι η απόφαση της ΕΚΤ για τον ELA, με την αύξηση του ωστόσο να θεωρείται δύσκολη από τη στιγμή που δεν υπάρχει χε��ροπιαστή συμφωνία ή ενδείξεις ότι οι δύο πλευρές οδεύουν σε κάτι τέτοιο.

Ακόμη και η διατήρηση του ELA στα ίδια επίπεδα (η μείωσή του θα πιέσει τις τράπεζες σε σημείο… κατάρρευσης), σημαίνει μια πολύ δύσκολη απόφα��η

Μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ - Ορατό το ενδεχόμενο να «πέσει» το 60ευρο

Η ταλαιπωρία για τους πολίτες καλά κρατεί και σήμερα, με τις ουρές στα ΑΤΜ να έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι ουρές και στις τράπεζες, οι οποίες άνοιξαν (όσα υποκαταστήματα είχαν ανοίξει και την περασμένη εβδομάδα) για να πάρουν όσοι συνταξιούχοι δεν πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, τα 120 ευρώ από τη σύνταξη.

Με τα διαθέσιμα, πάντως, να στερεύουν επικίνδυνα, θεωρείται βέβαιο από πολλές τραπεζικές πηγές πως στα επόμενα 24ωρα λογικά θα πέσει το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ εάν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για τη ρευστότητα στη χώρα.

Αναμένεται νέα ΠΝΠ: Θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες;

Το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είτε θα παρατείνει την τραπεζική αργία είτε θα την περιορίζει και θα προβλέπει ποιες τραπεζικές εργασίες θα μπορούν σταδιακά να ξεκινήσουν να γίνονται πάλι (πχ. άνοιγμα θυρίδων).

Όσον αφορά τις θυρίδες, συγκεκριμένα, μετά τη βόμβα Βαλαβάνη πως «ο καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει ��κτός από μετρητά», ήρθε η διευκρίνιση πως αυτό ειπώθηκε για με το σκεπτικό της ισονομίας για όσον καιρό είναι κλειστές οι τράπεζες και πως δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top