Τελειώνουν τα 20ευρα – Ο κόσμος αγωνιά για την Δευτέρα

Μεγάλες ουρές και αναμονή γι' ακόμη μια μέρα έξω από τις τράπεζες Πρώτη ανάρτηση 4/07/2015 21:25

Τελειώνουν τα 20ευρα – Ο κόσμος αγωνιά για την Δευτέρα

​Με το βλέμμα στραμμένο στην Δευτέρα είναι οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι περίμεναν γι’ ακόμη μια μέρα στις ουρές έξω από τις τράπεζες. Τα δύο βασικά ερωτήματα που τους ταλανίζουν είναι "τι θα γίνει με τις καταθέσεις τους" αλλά και αν "θα μπορούν να βγάζουν, έστω και τα 60 ευρώ".

«Δεν αποκλείεται να έρθω την Δευτέρα να πάρω τα 60 ευρώ και να μην μπορώ να τα πάρω ή την Τρίτη. Τι να αποθηκεύσω; 60 ευρώ; Πήγε η κυρά μου σούπερ μάρκετ ψώνισε 70 ευρώ και τα 10 ευρώ θα τα δώσω την άλλη εβδομάδα» λέει πολίτης.

Στην Καλλιθέα, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, αρκετός ήταν ο κόσμος που περίμενε στην ουρά για να βγάλει χρήματα, δεδομένου ότι υπάρχουν δύο ΑΤΜ, σε κοντινή απόσταση. Η ουρά στο ένα ΑΤΜ που βγάζει ακόμα 20ευρα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, από αυτήν του δεύτερου ΑΤΜ, που έβγαζε μόνο 50ευρα. Ο μέσος όρος αναμονής στη συγκεκριμένη τράπεζα είναι 40 με 45 λεπτά, καθώς πάνω από 50 άτομα περιμένουν για να βγάλουν τα 50 η τα 60 ευρώ της ημέρας.

Συνταξιούχοι καθισμένοι για ακόμη μια μέρα σε καρέκλες στα πεζοδρόμια, με την κούραση να είναι έκδηλη, την αναμονή να φέρνει εκνευρισμό και την αγωνία για τη Δευτέρα να κορυφώνεται…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top