Ξέρανε κάτι; Η κυπριακή κυβέρνηση απέσυρε λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες!

Μια εβδομάδα πριν τα capital controls - Διαφώνησε το υπουργείο Εξωτερικών

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου το οποίο αποκαλύπτει ότι η κυπριακή κυβέρνηση απέσυρε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τις ελληνικές τράπεζες πριν τα capital controls.

Συγκεκριμένα, το κυπριακό Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέσυρε στις 19 Ιουνίου από ελλαδική τράπεζα στην Αθήνα ποσό 1,5 εκατ. ευρώ «επαναπατρίζοντας» τα χρήματα στην Κύπρο.

Η ενέργεια αυτή έγινε παρά τη διαφωνία του υπουργείου Εξωτερικών και την έντονη αντίδραση του πρέσβη, Κυριάκου Κενεβέζου, που θεώρησαν πως στη φάση αυτή και τις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα, τούτο θα ήταν λάθος και δίνει αρνητικά μηνύματα.

Η εφημερίδα γράφει ότι επειδή το πόσο είναι μεγάλο, περιήλθε σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι ενοχλημένη για την εξέλιξη αυτή και είναι θορυβημένη με την ενέργεια αυτή του κυπριακού κράτους

Από την πλευρά της η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, ανέφερε πως αυτό, δηλαδή η μεταφορά χρημάτων πίσω στην Κύπρο, αποτελεί «συνήθης πρακτική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top