Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 03/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Στάση αναμονής φαίνεται να τηρούν οι επενδυτές, με το βλέμμα στραμμένο στο επερχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από οριακές απώλειες και χαμηλούς όγκους συναλλαγών για την πλειονότητα των χρηματιστηριακών αγορών.

Όσον αφορά την Ευρώπη, λόγω έλλειψης σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων οι επενδυτικοί κύκλοι εστίασαν το ενδιαφέρον τους στις διάφορες δημοσκοπήσεις σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής. Καθώς οι εν λόγω δημοσκοπήσεις δεν δίνουν σαφές προβάδισμα σε κάποια από τις δύο επιλογές, οι συνεδριάσεις χαρακτηρίστηκαν από χαμηλούς όγκους και αντίστοιχη μεταβλητότητα. Σε αυτό το πλαίσιο o Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 0.73% και 0.98%, αντίστοιχα. Εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα αποτέλεσε ο Βρετανικός FTSE, ο οποίος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο κατά 0.33%, επωφελούμενος κυρίως από τη μεγάλη άνοδο στη μετοχή της BP.

Παράλληλα, το χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε για άλλη μια συνεδρίαση κλειστό, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή στην εξω-χρηματιστηριακή αγορά στα επίπεδα 35.83%, 23.81% και 14.85%, για το διετές, το πενταετές και το δεκαετές, αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ, οι τελευταίες μετρήσεις για την αγορά εργασίας δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πιο συγκεκριμένα, στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ προστέθηκαν 223.000 θέσεις εργασίας σε μηνιαία βάση, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να τοποθετούν τον πήχη στις 230.000 θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα ήταν οι απώλειες του Δολαρίου στις ισοτιμίες του με τα βασικά νομίσματα αλλά και η επιδείνωση της επενδυτικής διάθεσης, με τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να υποχωρούν κατά 0.16%, 0.08% και 0.03%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το κλίμα φαίνεται να αντιστρέφεται στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι Hang Seng και Nikkei σημειώνουν οριακή άνοδο κατά 0.07% και 0.05%, με τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στους εξαγωγικούς κλάδους.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ κινείται ανοδικά σήμερα το πρωί, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.08%, 0.05% και 0.12%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1093), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7106) και το Ιαπωνικό Γιέν (136.56).

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι αγορές στις ΗΠΑ θα υπολειτουργήσουν λόγω του αυριανού εορτασμού της ημέρας ανεξαρτησίας, ενώ στο οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει ο δείκτης υπηρεσιών της Markit και το επίπεδο λιανικών πωλήσεων για την Ευρωζώνη, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 και 09:00 GMT, αντ��στοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top