ΥΠΟΙΚ: Τι γίνεται με έξοδα νοσηλείας, δίδακτρα στο εξωτερικό και κάρτες

Που θα επικοινωνήσετε για να υποβάλλετε αίτημα

Διευκρινήσεις για έγκριση τραπεζικών συναλλαγών που κρίνονται αναγκαίες έδωσε το ΥΠΟΙΚ με ανακοίνωσή του.
Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, τα αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων για την έγκριση τραπεζικών συναλλαγών που κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος (συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, συναλλαγών για την πληρωμή ιατρικών εξόδων ή εισαγωγών φαρμακευτικών ειδών), θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στα τραπεζικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται, μέσω των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (Call centers).
Όπως επισημαίνεται, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να παραλαμβάνουν και να επεξεργάζονται τα αιτήματα και στη συνέχεια να τα διαβιβάζουν στην Επιτροπή Εγκρίσεων.
«Η αποστολή αιτήματος σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή fax δεν θεωρείται έγκυρη και δεν μπορεί να αξιολογηθεί από την Επιτροπή» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι τυχόν αιτήσεις που έχουν σταλεί σε άλλες υπηρεσίες, πρέπει να επανυποβληθούν μέσω των οικείων τραπεζών.
Υπογραμμίζεται ότι με Αποφάσεις της Επιτροπής Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών έχει δοθεί πάγια εντολή προς τις Τράπεζες να προβαίνουν απευθείας στην αξιολόγηση και πραγματοποίηση συναλλαγών, με την προσκό��ιση των απαραίτητων δικαιολογητικών για θέματα που αφορούν:
* Εξοδα Νοσηλείας στο εσωτερικό και το εξωτερικό
* Πληρωμή διδάκτρων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού
* Για πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες έχει δοθεί όριο για συναλλαγές αγορών στο εξωτερικό, σύμφωνα με την πολιτική που έχει ορίσει η κάθε τράπεζα.
* Το ημερήσιο όριο για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό με χρεωστικές κάρτες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή, περιλαμβανομένων των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, ορίστηκε στα 60 ευρώ ανά χρεωστική κάρτα.
Δείτε εδώ τα στοιχεία επικοινωνίας των Τραπεζικών Ιδρυμάτω�� στα οποία πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις: Πίνακας.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top