Δεν θα πληρωθούν οι ξενοδόχοι απ’ τους tour operators λόγω... ΔΝΤ; Δείτε τι λέει το Ταμείο

Όλα τα έχει η Μαριορή, αυτό μας έλειπε!

Τα... μαλλιά τους κόντεψαν να χάσουν από το άγχος άνθρωποι του τουριστικού κλάδου στην χώρα μας, όταν άκουσαν νωρίτερα τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο να λέει πως αμερικανικοί tour operators γνωστοποίησαν σε Έλληνες ξενοδόχους, πως οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ, και έναντι του χρέους της χώρας μας.

Η είδηση αυτή για την συγκεκριμένη απαίτηση λίγες μόνο ώρες μετά τη μη καταβολή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση, με τους Έλληνες ξενοδόχους να φοβούνται ότι θα μείνουν απλήρωτοι, σε μια στιγμή που ο τομέας τουρισμού ήδη πλήττεται μετά την απόφαση για capital controls και τραπεζική αργία στην Ελλάδα με τις ακυρώσεις κρατήσεων να πέφτουν "βροχή".

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ ωστόσο, διέψευσε τις φήμες ότι το Ταμείο θα επιχειρεί να δεσμεύσει πληρωμές από τουριστικούς πράκτορες των ΗΠΑ προς Έλληνες ξενοδόχ��υς και άλλους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top