-Είμαι Έλληνας, ξέμεινα στο εξωτερικό, πως θα επιβιώσω με τα Capital Controls; Δείτε λύσεις

Ειδικά μέτρα για πρακτικά οικονομικά θέματα από το ΥΠΕΞ και το ΥΠΟΙΚ

​Οδηγίες σε όλες τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό έδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) "Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας".

Ειδικότερα όσον αφορά στους Έλληνες φοιτητές εξωτερικού αποφασίστηκε ότι όλα τα αιτήματά τους θα πρέπει να υποβάλλ��νται, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ). Το ίδιο και τα αιτήματα που αφορούν νοσήλια Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Όσον αφορά αντιθέτως τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών κ��ι να καλυφθούν οι ανάγκες τους σύμφωνα με το σχετικό όριο ,που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών.

Τέλος, σχετικά με τις συντάξεις η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των συντάξεων Ελλήνων, που ζουν στο εξωτερικό, για τους οποίους ισχύει κατ' αρχήν ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top