Οδηγός επιβίωσης με… κάρτες: Ποιες συναλλαγές μπορείτε να κάνετε

Βγείτε από το αδιέξοδο σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, εστιατόρια και καταστήματα ένδυσης

Οδηγός επιβίωσης με… κάρτες: Ποιες συναλλαγές μπορείτε να κάνετε

Περίπου 14 εκ. κάρτες (εκ των οποίων 7,5 εκατ. αφορούν κάρτες MasterCard και 6,2 εκατ. είναι κάρτες Visa) εκτιμάται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν εν μέσω ελέγχων κεφαλαίων να σας… λύσουν τα χέρια.

Αν και στην Ελλάδα η χρήση των καρτών για διεκπεραίωση συναλλαγών κινείται σε χαμηλά επίπεδα, τις επόμενες ημέρες λόγω των ελέγχων κεφαλαίων και των περιορισμών στις αναλήψεις, αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση της χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες δεν υπάρχει κανένα όριο, πέραν του ορίου που είχε τεθεί από τη σύμβαση με την τράπεζα.

Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους αγορά, μεγάλης αλλά και πολύ μικρής αξίας, όπως είναι για παράδειγμα η αγορά των εισιτηρίων γ��α τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή για έναν καφέ.

Παρά την περί του αντιθέτου αίσθηση, κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) δεν χρησιμοποιείς μόνο στα σούπερ μάρκετ, σε βενζινάδικα, σε εστιατόρια και σε καταστήματα ένδυσης.

Πολλά καφέ και μπαρ δέχονται πλέον κάρτες, τα μεγάλα φαρμακεία διαθέτουν το ανάλογο μηχάνημα, ακόμη και περίπτερα έχουν πλέον POS, ενώ μέχρι και εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα μπορείτε να αγοράσετε με τη χρήση κάρτας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυξάνονται και τα ταξί που διαθέτουν POS, καθώς στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 500 ταξί με το ειδικό μηχάνημα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top