Bloomberg: Θα αδειάσει ως και 40% το πορτοφόλι των Ελλήνων με επιστροφή στη δραχμή

Για βαρύ τίμημα στην οικονομία από ένα Grexit κάνουν λόγο αναλυτές

Bloomberg: Θα αδειάσει ως και 40% το πορτοφόλι των Ελλήνων με επιστροφή στη δραχμή

Για σημαντικό αντίκτυπο στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων λόγω της υποτίμησης που θα επιφέρει η επιστροφή στη δραχμή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Έλληνες θα δουν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται κατά 40%, καθώς πολλοί αναλυτές έχουν ήδη να υπολογίζουν που θα κυμανθεί η συναλλαγματική ισοτιμία του νέου νομίσματος της Ελλάδας αν η χώρα βγει από το ευρώ.

«Σε πρώτη φάση, θα υπάρξει μαζικό ξεπούλημα, μια υποτίμηση της τάξης του 30% με 40% έναντι του δολαρίου» υποστηρίζει ο Νιλ Τζόουνς, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Mizuno Bank του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένα πιο αδύναμο νόμισμα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγές και ενθαρρύνοντας τις ξένες επενδύσεις στη χώρα. Ωστόσο, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης μπορεί να εξουδετερώσει τα δυνητικά οφέλη που θα προκύψουν από την υιοθέτηση νέου νομίσματος.

«Ένας από τους λόγους που πιστεύουμε πως οι Έλληνες θέλουν να μείνουν στο ευρώ, και τελικά θα μείνουν, είναι το βαρύ τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει η οικονομία τους για ένα Grexit» αναφέρει ο αναλυτής Βαλεντίν Μαρίνοβ της Credit Agricole.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top