Μας δουλεύουν! Αντί για όλη τη σύνταξη θα περάσουν πέντε μέρες με 120 ευρώ οι συνταξιούχοι

Το ημερήσιο όριο συναλλαγών από 60 ευρώ μειώθηκε στα 50

Μας δουλεύουν! Αντί για όλη τη σύνταξη θα περάσουν πέντε μέρες με 120 ευρώ οι συνταξιούχοι

​Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που ζούμε από τη Δευτέρα στη χώρα, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls, με την κυβέρνηση ή να μας δουλεύει ή να μην ξέρει και αυτή τι της γίνεται. Μάλιστα οι παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών και κυρίως των συνταξιούχων που βρίσκονται από χθες στημένοι έξω από τις τράπεζες περιμένοντας να ανοίξουν για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Έτσι, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν κάρτες ανάληψης μετρητών θα μπορέσουν να πάρουν ολόκληρη τη σύνταξή τους από τα γκισέ συγκεκριμένων τραπεζών που θα ανοίξουν για να τους εξυπηρετήσουν, χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκε ότι θα μπορέσουν από αύριο να πάρουν 120 ευρώ την ημέρα και σήμερα έκπληκτοι άκουσαν ότι θα πάρουν τελικά μόνο 120 ευρώ, μία μόνο φορά κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας!

Αναλυτικά σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε:

- Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

- Θα μπορούν να παίρνουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας αυτής.

- Οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

- Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, από χθες όσοι πήγαν στα ATM για να βγάλουν τα πολυπόθητα 60 ευρώ, βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς αρκετά μηχανήματα, λόγω έλλειψης χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ, βγάζουν τελικά μόνο 50 ευρώ.

Όπως είναι αναμενόμενο, η ανησυχία των πολιτών έχει χτυπήσει κόκκινο, εν μέσω μάλιστα φημών ότι το όριο των 60 ευρώ θα μειωθεί στα 20, κάτι βέβαια που διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top