Capital Controls: Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ μείωση του ημερήσιου ορίου αναλήψεων στα 20 ευρώ

120 ευρώ θα παίρνουν από τα γκισέ όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν κάρτα ανάληψης μετρητών

Capital Controls: Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ μείωση του ημερήσιου ορίου αναλήψεων στα 20 ευρώ

​Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε χθες μετά από τη διαρροή φημών ότι το ημερήσιο όριο ανάληψης θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ ύστερα από την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών.

Αργά το βράδυ όμως το υπουργείο Οικονομικών προέβη στη ρητή διάψευση των φημών αυτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Σε διάψευση των ίδιων φημών προχώρησαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών, οι οποίοι μετείχαν σε σύσκεψη που κράτησε μέχρι αργά χθες το βράδυ στο υπουργείο, ενώ τόνισαν ότι η συζήτηση με το επιτελε��ο του υπουργείου αφορούσε στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών και πώς αυτοί θα πάρουν τις συντάξεις τους.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, το ημερήσιο όριο αναλήψεων για τους συνταξιούχους που θα πάνε στις τράπεζες για να πάρουν τη σύνταξή τους δεν θα είναι 60 ευρώ, αλλά 120 ευρώ, ενώ τη Δευτέρα το υπουργείο διαβεβαίωνε ότι θα μπορούσαν να πάρουν ολόκληρη τη σύνταξή τους.

Επίσης αποφασίστηκε τα 850 υποκαταστήματα των τραπεζών που θα άνοιγαν την Πέμπτη, να ανοίξουν τελικά την Τετάρτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που θα περιμένει την Παρασκευή να πάει στο γκισέ για να πάρει τη σύνταξή του θα πάρει τελικά 360 ευρώ, αν πάει την Τετάρτη θα πάρει 120 και αν πάει την Πέμπτη θα πάρει 240 ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι από τους περίπου 3 εκατ. συνταξιούχους, διαθέτουν κάρτες αναλήψεως μετρητών λιγότεροι από 500.000, οπότε αναμένεται με το που ανοίξουν οι τράπεζες την Τετάρτη να κατακλυστούν από ανθρώπους που θα πάνε να πάρουν τη σύνταξή τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top