Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 24/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Το κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με τις εξελίξεις στο Ελληνικό ζήτημα, αλλά και οι μακροοικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση, οδηγώντας τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε άνοδο.

Οι αγορές στην Ευρώπη αποτίμησαν θετικά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών και υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τις δηλώσεις των ηγετών σχετικά με πρόοδο και πιθανή διευθέτηση του Ελληνικού ζητήματος μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, η επενδυτική διάθεση δέχτηκε περαιτέρω ώθηση από τη βελτιωμένη μέτρηση του σύνθετου PMI, που εκδίδει η Markit για την Ευρωζώνη, ο οποίος ανήλθε στο επίπεδο 54.1 έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 53.5. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.13%, 0.72% και 1.18%, αντίστοιχα.

Το ράλι ανόδου συνεχίστηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη λεωφόρο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στο υψηλό ημέρας, με άνοδο κατά 6.11%. Ο συναλλακτικός όγκος αυξήθηκε ανήλθε στα 135.20 εκατ. Ευρώ, ενώ υπήρξε περαιτέρω αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με το επιτόκιο του δεκαετούς να διαμορφώνεται πλέον στο 10.55%.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη, τα οποία όμως περιορίστηκαν μετά από τις δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων, που για άλλη μια φορά προκάλεσαν σύγχυση στους επενδυτικούς κύκλους. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.13%, 0.12% και 0.06%, με τον τεχνολογικό NASDAQ μάλιστα να καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ, κλείνοντας στις 5.160 μονάδες.

��ο κλίμα αισιοδοξίας παραμένει στις Ασιατικές αγορές κατά την πρωινή συνεδρίαση, όπου με επίκεντρο τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.22% και 0.35%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ιαπωνικός Nikkei κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ανακάμπτει από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών καταγράφοντας άνοδο κατά 0.35%, 0.15% και 0.33% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1206), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7111) και το Γιέν Ιαπωνίας (138.86).

Για τη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στο αποψινό έκτακτο Eurogroup, ενώ παράλληλα οι δείκτες οικονομικού κλίματος που εκδίδει το ινστιτούτο ifo για τη Γερμανί�� και η μέτρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ, στις 08:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα, κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικοί.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top