«Αδιανόητο» το να μην υπάρξει συμφωνία για την Λούκα Κατσέλη

«Θα ήταν τρελό να πάμε σε στάση πληρωμών για 2-3 δισ. ευρώ»

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Οι συνέπειες για την ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρές» δήλ��σε η Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξή της στο BBC.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρυχθεί αφερέγγυα, θα υπάρξουν συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα» και εξέφρασε την εκτίμηση πως «η κοινή λογική θα επικρατήσει και πως θα βρεθεί μία συμφωνία».

«Αν οι αγορές αντιλαμβάνονταν ότι η απόφαση να ενταχθεί μία χώρα στην ευρωζώνη δεν είναι αμετάκλητη και πως για μερικά δισ. μπορεί μία κυβέρνηση να κηρυχθεί αφερέγγυα, τότε θα υπήρχαν κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του επόμενου μέλους της ευρωζώνης σε θέση αδυναμίας ή εναντίον του ευρώ» πρόσθεσε η ίδια, για να καταλήξει με δραματικούς τόνους: «Θα ήταν τρελό να εισέλθουμε, για μία διαφορά 2-3 δισ. ευρώ, σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να πάρουμε τέτοια ρίσκα για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top