Προς ολοταχώς για υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης!

Ντράγκι: Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση

Προς ολοταχώς για υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης!

"Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κατά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των πέντε ευρωπαϊκών θεσμών (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Eurogroup και ΕΚΤ) με τίτλο "Ολοκληρώνοντας την Οικονομική και Νομισματική Ένωση".

"Η έκθεση περιγράφει πώς μπορούμε να προχωρήσουμε από το σημερινό σύστημα συντονισμού με βάση κανόνες στην κοινή λήψη αποφάσεων εντός των κοινών θεσμών" τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι "πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ευπάθειες των οικονομικών, να διασφαλίσουμε ότι η απόκλιση θα γίνει και πάλι σύγκλιση και να διασφαλίσουμε το αμετάκλητο της Νομισματικής Ένωσης".

Η έκθεση περιγράφει τρόπους για την ενίσχυση των θεμελίων της ευρωζώνης σε δύο φάσεις: Στους ερχόμενους μήνες προτείνει μια διαδικασία ολοκλήρωσης "με δράση" για να καταστούν πιο ανθεκτικές οι οικονομίες της Ευρωζώνης και να ενισχυθεί η Ευρωζώνη συνολικά και καλεί επίσης επίσης για την έναρξη μίας νέας διαδικασίας σύγκλισης όλων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, για να επιτευχθούν υψηλότερα επίπεδα αντοχής τους σε σοκ.

Τέλος, οι 5 ευρωπαϊκοί θεσμοί υποστηρίζουν την ανάγκη ενός υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης για να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία των κρατικών προϋπολογισμών. Την άνοιξη του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα γίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση εθνικών αρμοδιοτήτων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top