Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 22/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 22/06/2015

​Με την αβεβαιότητα διάχυτη και το επενδυτικό ενδιαφέρον στραμμένο στη σημερινή σύνοδο κορυφής, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν μικτά πρόσημα κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Όσον αφορά ��ην Ευρώπη, λόγω έλλειψης σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων, το επενδυτικό κλίμα δέχτηκε ώθηση στον απόηχο των καθησυχαστικών δηλώσεων της προέδρου της Fed, αλλά και από τα οριακά κέρδη στα εμπορεύματα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βρετανικός FTSE και Γαλλικός CAC ενισχύθηκαν κατά 0.04% και 0.25%, ενώ στον αντίποδα οι διευρυμένες απώλειες σε μετοχές όπως η Deutsche Bank AG και η Linde AG, οδήγησαν το Γερμανικό DAX σε απώλειες κατά 0.54%.

Στη λεωφόρο Αθηνών σημειώθηκε άλλη μια συνεδρίαση με κύριο χαρακτηριστικά την έντονη μεταβλητότητα και τη συνεχόμενη εναλλαγή προσήμων. Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές με κέρδη κατά 0.57%, ενώ ο συναλλακτικός όγκος ήταν από τους υψηλότερους των τελευταίων ημερών αγγίζοντας τα 145 εκατ. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ, οι βασικοί δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με ήπια πτώση, με τους αναλυτές να αποδίδουν την εν λόγω εξέλιξη στο κλίμα αβεβαιότητας που προκαλούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην τετραπλή λήξη παραγώγων που υπήρξε στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.55%, 0.31% και 0.53%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, παρά το γεγονός ότι οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστές λόγω αργίας, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.31% και 1.24%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται σήμερα το πρωί σε σχέση με τα βασικά νομίσματα, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.33%, 0.24% και 0.38% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1389), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7166), και το Ιαπωνικό Γιέν (139.81).

Στη σημερινή συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσει η σύνοδος κορυφής με κύριο θέμα την Ελλάδα, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές καθώς και την αγορά συναλλάγματος. Παράλληλα, στο οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουμε το δείκτη οικονομικής δραστηριότητας που εκδίδει η Chicago Fed για τις ΗΠΑ, καθώς και το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που εκδίδει η Κομισιόν για την Ευρωζώνη, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top