Συμβούλιο που θα κόβει δαπάνες αν εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός πρότεινε ο Βαρουφάκης

Δεν έπεισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τους ομολόγους του

Συμβούλιο που θα κόβει δαπάνες αν εκτροχιάζεται ο προϋπολογισμός πρότεινε ο Βαρουφάκης

​Η έμπνευση και η δημιουργικότητα της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα στην προσπάθεια να βρει τις προτάσεις εκείνες που θα κάνουν τους δανειστές να υποχωρούν από τις άκαμπτες θέσεις τους και θα φέρουν την πολυπόθητη συμφωνία.

Έτσι, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η ελληνική πλευρά, κατανοώντας τις ανησυχίες των δανειστών, μήπως το ελληνικό Δημόσιο επιτρέψει κάποια στιγμή τον εκτροχιασμό των προϋπολογισμών, πρότεινε τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού συμβουλίου.

Το συμβούλιο αυτό, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, θα είναι ανεξάρτητο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Η παρακολούθηση αυτή θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση κα θα συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο στην περίπτωση που υπάρχει η διάγνωση ότι ο προϋπολογισμός τείνει να εκτροχιαστεί και να περάσει σε έλλειμμα, αυτοματοποιημένα να γίνεται άμεση μείωση όλων των δαπανών του δημοσίου.

Φαίνεται πάντως ότι και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup και τώρα μένει να δούμε αν θα είναι πιο… ανοιχτοί στις ελληνικές προτάσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top