Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι εκροές από τις αρχές της εβδομάδας!

Συνάντηση με τους τραπεζίτες είχε ο Γιάννης Δραγασάκης

Συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών είχε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αν και επισήμως εγινε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση περιστράφηκε και στις εκροές καταθέσεων των τελευταίων ημερών που βαίνουν αυξανόμενες σε σημείο που να προβληματίζει τις διοικήσεις των 4 συστημικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκροές καταθέσεων από την αρχή της εβδομάδας κυμάνθηκαν πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα ποσό που υπερβαίνει και τα 2,3 δις ευρώ που ενέκρινε η ΕΚΤ τη περασμένη εβδομάδα και τα 1,1 δισ. ευρώ που ενέκρινε χθές μέσω του μηχανισμού ELA.

Χωρίς να έχει κλείσει η εβδομάδα, οι εκροές ήταν τη Δευτέρα 600-700 εκατ. ευρώ, τη Τρίτη 450 εκ. χθές Τετάρτη 700-800 εκ και σήμερα πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αρκετές τράπεζες, όπως αναφέρουν οι ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες, εχουν «εξαφανισθεί» από τα γκισέ τα χαρτονομίσματα των 100, 200 και 500 ευρώ και οι παραγγελίες για ανάληψη καταθέσεων γίνονται αναγκαστικά σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top