Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 18/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με μικτά πρόσημα και χαμηλούς τζίρους ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη συνεδρίαση της Fed και στις εξελίξεις σχετικά με το Ελληνικό ζήτημα, εντείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας.

Όσον αφορά την Ευρώπη, καθώς δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή και κατ’ επέκταση του πληθωρισμού, οι επενδυτές εστίασαν στο διαφαινόμενο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ελληνική κυβέρνηση με τους πιστωτές της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με απώλειες κατά 0.44%, 0.6% και 1.02%, αντίστοιχα.

Στη λεωφόρο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 3.15%, διευρύνοντας τις απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τις συνολικές απώλειες να ανέρχονται πλέον στο 18%. Στο γενικότερο κλίμα ξεχώρισε ως θετική η είδηση ότι η ΕΚΤ ανέβαλε τη συζήτηση κατά μια εβδομάδα για αύξηση των ενεχύρων που δέχεται από τις Ελληνικές τράπεζες, ενώ παράλληλα αύξησε το ποσό του ELA κατά 1.1 δις Ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αντίστοιχο αίτημα που είχε υποβληθεί από την ΤτΕ ανέρχονταν στα 3 δις. Ευρώ.

Στις ΗΠΑ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Janet Yellen, η οποία παρέμεινε καθησυχαστική σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων, δίνοντας μάλιστα μεγαλύτερη έμφαση στο μέγεθος της αύξησης και όχι στον χρονικό ορίζοντα αυτής. Στο άκουσμα των ανωτέρω το Δολάριο υποχώρησε σημαντικά, ενώ οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες διεύρυναν τα κέρδη τους. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.17%, 0.18% και 0.2%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση οι πιέσεις παραμένουν στις Ασιατικές αγορές, καθώς το ανατιμημένο Γιέν, αλλά και ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σχετικά με περιορισμό των μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBoC), έχουν οδηγήσει τους Hang Seng και Nikkei σε πτώση κατά 0.02% και 1.02%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται σήμερα το πρωί κατά 0.10% και 0.23% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1348) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7177), ενώ υποχωρεί κατά 0.23% σε σχέση με το Γιέν Ιαπωνίας (139.61).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο κυριαρχεί η σύνοδος του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή καθώς και οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 12:30 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top