Βάιντμαν: «η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης»

Πώς σχολίασε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις-Πρώτη ανάρτηση: 18/06/2015, 01:00

​Το ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να μεταδώσει τον κίνδυνο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποστήριξε ο διοικητής της Bundesbank και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Τζενς Βάιντμαν.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», ο Γερμανός τραπεζίτης τόνισε πως η επιβίωση του ευρώ δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, ωστόσο, τυχόν έξοδος της χώρας μας από το κοινό νόμισμα θα μπορούσε να μεταδώσει την κρίση και σε άλλες χώρες, αλλά και να μεταλλάξει το ��αρακτήρα της Ευρωζώνης.

«Εάν καταρρεύσουν οι συζητήσεις, τότε ο ρόλος της ΕΚΤ στην ελληνική κρίση θα μείνει μετέωρος… Εάν οι διαπραγματεύσεις σε πολιτικό επίπεδο καταρρεύσουν, η ΕΚΤ δεν θα έχει πολλές επιλογές», συνέχισε ο κ. Βάιντμαν, ενώ τόνισε ότι η ευθύνη για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου στην ελληνική κυβέρνηση και πως σε περίπ��ωση χρεοκοπίας οι συνέπειες θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top