Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 17/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 17/06/2015

​Με ήπια άνοδο διέκοψαν το πτωτικό σερί οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται από την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν μια ήπια ανοδική αντίδραση μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και εν αναμονή της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup της Πέμπτης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανικός DΑΧ και ο Γαλλικός CAC ενισχύθηκαν κατά 0.54% και 0.51%, ενώ στον αντίποδα, ο Βρετανικός FTSE υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών, καταγράφοντας οριακές απώλειες κατά 0.0063%.

Οι αριθμοί όσον αφορά τις επιδόσεις της λεωφόρου Αθηνών παραμένουν απογοητευτικοί. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4.77%, με τις συνολικές απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων να ξεπερνούν το 15% και με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί συνολικά πάνω από 30%. Παράλληλα, η συνολική απώλεια στην κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου ξεπερνάει τα 7 δις Ευρώ για αυτές τις τρείς ημέρες, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ξεπέρασαν τις 29 και 13 ποσοστιαίες μονάδες για το διετές και το δεκαετές, αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), με το επενδυτικό κλίμα να ευνοείται από τη βελτιωμένη μέτρηση για τις οικοδομικές άδειες. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.64%, 0.51% και 0.57%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0.88%, με τα κέρδη να εντοπίζονται για άλλη μια ημέρα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei καταγράφει απώλειες κατά 0.27%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ κινείται ανοδικά σήμερα το πρωί έναντι των βασικών νομισμάτων, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.04%, 0.08% και 0.18% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1253), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7193) και το Γιέν Ιαπωνίας (139.010).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο κυριαρχεί η συνεδρίαση της Fed και η μετέπειτα ομιλία της προέδρου της, Janet Yellen, που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 GMT, ενώ ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για την Ευρωζώνη στις 09:00 GMT. Όσον αφορά τις εγχώριες εξελίξεις, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην απόφαση της ΕΚΤ για την ανανέωση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) προς τις Ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top