''Ηλεκτροσόκ'' στους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

Προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 800 εκ. ευρώ

​Ένα νέο χαράτσι θα επιβαρύνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 800 εκ. ευρώ, αν γίνει δεκτή η πρόταση των δανειστών ��ια ΦΠΑ από το 13 στο 23%. Καθώς υπολογίζουν ότι με βάση τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ για το 2014, προκύπτει ένα ποσό της τάξης των 570 εκατ. Ευρώ.

Ξεκίνησε από 9% το πήγαν στο 13, τώρα λένε για 22-23%, ίσως βγει ένας μέσος όρος. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ υψηλό το τίμημα.

Συγκεκριμένα, ενώ με ΦΠΑ 13% το Δημόσιο είχε έσοδα της τάξης των 730 εκατ. ευρώ, με τον συντελεστή στο 23% τα έσοδα θα εκτινάσσονταν στο 1,3 δισ.

Την ίδια ώρα η διοίκηση της επιχείρησης προκειμένου να εισπραχτούν τα σχεδόν 2 δις. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα, προχωρά σε νέα ρύθμιση.

Έτσι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση που θα προβλέπει 40 δόσεις από 8 που είναι σήμερα. Το νέο μέτρο θα αφορά και τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top