Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 10/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Οι εικασίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed, αλλά και το αδιέξοδο που διαφαίνεται στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, αποτέλεσαν για άλλη μια συνεδρίαση το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και οδήγησαν την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε απώλειες.

Όσον αφορά την Ευρώπη, σημειώθηκε η έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Ελληνικό ζήτημα και με τις διάφορες διαρροές στον τύπο να μην βοηθούν στο σχηματισμό καθαρής εικόνας για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.53%, 0.58% και 0.15%, αντίστοιχα.

Η λεωφόρος Αθηνών αποτέλεσε την εξαίρεση στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε να ανακάμψει από τις διευρυμένες απώλειες της Τρίτης, αγγίζοντας το +2.95%, υποχωρώντας όμως στο τέλος της συνεδρίασης στο +0.62%, ενώ ο συναλλακτικός όγκος παρέμεινε υποτονικός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αγορά ομολόγων παρουσίασε πολύ διαφορετική εικόνα από τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η απόδοση του διετούς παρέμεινε πάνω από τις 25 ποσοστιαίες μονάδες.

Η βελτιωμένη μέτρηση για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που ανήλθαν στις 5.38 εκατ. σε μηνιαία βάση, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές τοποθετούσαν τον πήχη στις 5.04 εκατ. ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέο γύρω συζητήσεων για το χρονοδιάγραμμα αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, επιβαρύνοντας αισθητά το επενδυτικό κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones και NASDAQ κατέγραψαν οριακές απώλειες κατά 0.01% και 0.15%, ενώ στον αντίποδα ο S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο κατά 0.04%.

Στην πρωινή συνεδρίαση παραμένουν οι μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0.3%, ενώ ο Nikkei υποχωρεί κατά 0.21%, επηρεαζόμενος από την άνοδο του Γιέν και τα σχόλια του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται κατά 0.19% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1305), παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7332), ενώ καταγράφει σημαντικές απώλειες κατά 1.15% σε σχέση με το Ιαπωνικό ��ιέν (138.68).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Αγγλίας που εκδίδει η NIESR, καθώς και η ομιλία του προέδρου της BoE, Mark Carney, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14:00 και 20:00 GMT, αντίστοιχα. Παράλληλα, για τις εγχώριες εξελίξεις κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα, καθώς αναμένεται η απόφαση για την ανανέωση του έκτακτού μηχανισμού χρηματοδότησης ELA από την ΕΚΤ, αλλά και η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τους ομολόγους του σε Γαλλία και Γερμανία, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλες.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top