Αύξηση 21% στις πωλήσεις ΙΧ τον Μάιο

Στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ και ΣΕΑΑ

Αύξηση 21,6% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Μάιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Η πρόοδος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών κατά το μήνα Μάιο προέρχεται από τις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς ενοικίαση.

Συνολικά, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +15,7%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Παρά την πρόοδο των εταιρικών πωλήσεων του περασμένου μηνός, η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2015 βρίσκεται -72,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο δεκαετίας.

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται σημαντική αύξηση από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εκτελέσεων διαγωνισμών.

Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους ήταν αυξημένες κατά +13,1% ως προς το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top