Μόνο 130 μεγαλοοφειλέτες μπήκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων-Αυστηρή προειδοποίηση από Βαλαβάνη

Εισπράχθηκαν περίπου 45 εκατ. ευρώ από τη ρύθμιση με προκαταβολή φόρου

​Μόνο 130 μεγαλοοφειλέτες μπήκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, από το σύνολο των 6.500 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που βρίσκο��ται στην «μαύρη λίστα» της εφορίας. Αυτό έκανε γνωστό, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση ότι, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες σε όσους χρωστούν και δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους, ενώ τους κάλεσε να μπουν γρήγορα στην ρύθμιση (έως τις 26 Ιουνίου που λήγει).

«Προειδοποίησα και παρότι δεν μου αρέσει να απειλώ υπάρχουν 6.500 οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που είχαν μοναδική ευκαιρία να μπουν στην ρύθμιση. Για όσους δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες, όσο σοβαρές μπορούν να είναι», δήλωσε η κα Βαλαβάνη.

Επίσης, κάλεσε ευθέως τις εφορίες να διευκολύνουν τους οφειλέτες (με 3.000 έως 5.000 ευρώ), που επιθυμούν να ενταχθούν στην ρύθμιση των οφειλών τους, χωρίς να προχωρούν στις κατασχέσεις των λογαριασμών τους.

«Δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε στις ΔΟΥ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών και πολλοί δεν μπορούσαν να μπουν στην ρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους εφοριακούς «που δοκιμάζονται σε δύσκολες συνθήκες, να δείξουν ανοχή μέχρι να τελειώσει η ρύθμιση και να μην συνεχίσουν να "παγώνουν" ανθρώπους, που πασχίζουν να μπουν στην ρύθμιση αλλά... να τους βοηθήσουν».

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυρία Βαλαβάνη στην Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του "Ποταμιού" Χ.Θεοχάρη, σχετικά με την πορεία της ρύθμισης των 100 δό��εων, μέχρι τις 6 Ιουνίου 2015 είχαν εισπραχθεί ως προκαταβολές 45,5 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 571 εκ. ευρώ (πριν την τελευταία ρύθμιση, το ποσό αυτό ήταν 362 εκ. ευρώ). Το ποσό που διαγράφηκε με το σβήσιμο των προσαυξήσεων φτάνει τα 37 εκ. ευρώ.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν μπει στην ρύθμιση αυτή 45.063 οφειλέτες από τους οποίους, οι 9.805 ήταν σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Όπως είπε η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ήταν πέραν κάθε προσδοκίας και προέβλεψε ότι, σε βάθος χρόνου «θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα 5 δισ. ευρώ», τα οποία θα ενταχθούν συνολικά στις ρυθμίσεις, που έχουν γίνει. Όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες προσδοκώμενες εισπράξεις από όλες τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί οφειλέτες του Δημοσίου, αυτές φτάνουν τα 933 εκ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top