Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 08/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να ομαδοποιήσει τις πληρωμές της προς το ΔΝΤ, καθώς και οι επιδόσεις της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής κα�� οδήγησαν την πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών σε απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγορές στην Ευρώπη κατέγραψαν την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές θορυβήθηκαν από την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να μην πληρώσει τη δόση της Παρασκευής και να ομαδοποιήσει όλες τις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μία, στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, η αυξημένη μεταβλητότητα στα ενεργειακά εμπορεύματα πριν από τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, δεν ευνόησε το επενδυτικό κλίμα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.8%, 1.26% και 1.33%, αντίστοιχα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η είδηση για μη-πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ δημιούργησε πανικό στην εγχώρια αγορά, καθώς ο ��ενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4.96%, στις 786.11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης που δείχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, υποχώρησε κατά 11.35%. Παράλληλα υπήρξε σημαντική κλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του διετούς να αγγίζει αυτή τη στιγμή τις 24.69 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη συνεδρίαση των ΗΠΑ κυριάρχησε η τελευταία μέτρηση των μισθοδοσιών, που κατέδειξε ότι κατά το Μάιο προστέθηκαν 280.000 νέες θέσεις εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον πήχη στις 225.000 θέσεις εργασίας. Η εν λόγω μέτρηση αναζωπύρωσε τις εικασίες των επενδυτών για πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Fed το ερχόμενο φθινόπωρο, έδωσε ώθηση στο Δολάριο και οδήγησε τους βασικούς δείκτες σε μικτά πρόσημα. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.31% και 0.14%, ενώ στον αντίποδα ο τεχνολογικός NASDAQ ενισχύθηκε κατά 0.18%.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση καταγράφονται ανοδικές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.4% και 0.01%, με τα κέρδη να εντοπίζονται κυρίως στους εξαγωγικούς κλάδους.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0.06% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1121), ενώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το τη Βρετανική Στερλίνα (0.7281) και το Γιέν Ιαπωνίας (135.59).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης που εκδίδει η Sentix για την Ευρωζώνη, καθώς και οι δημοπρασίες των τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων των ΗΠΑ, που έχουν προγραμματισθεί για τις 08:30 και 15:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top