Αγορά σε… απόγνωση: Καθημερινά κλείνουν 59 επιχειρήσεις και χάνονται 613 θέσεις εργασίας

Δηλώσεις-προειδοποιήσεις από Μίχαλο και Κορκίδη

«Κλαίνε με μαύρο δάκρυ» οι Έλληνες επιχειρηματίες τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η αγορά από τον Οκτώβριο του 2014 (οπότε και σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις) μέχρι και σήμερα (όπου δεν υπάρχει συμφωνία) υποφέρει και μια λίστα με νέα λουκέτα και απολύσεις έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες στρατιές... των κλειστών επιχειρήσεων και ανέργων.

«Περισσότερες από 3.500 επιχειρήσεις έχουν διαγραφεί αυτή την περίοδο από τα μητρώα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας», αποκαλύπτει με απογοήτευση ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ��ι του ΕΒΕΑ κ. Κ.Μίχαλος στην "Ημερησία", τονίζοντας πως «ανάλογος αριθμός επιχειρήσεων έχει διαγραφεί και από τα άλλα επιμελητήρια της χώρας, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέα γενιά ανέργων, που συνεχώς θα διογκώνεται, αν δεν υπάρξει γρήγορα λύση στο πρόβλημα ρευστότητας της αγοράς».

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015, 5.341 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ η συρρίκνωση της εγχώριας α��οράς από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται σε 59 λουκέτα την ημέρα», λέει με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης, τονίζοντας ότι «τέλη Ιουνίου του 2015 εκτιμάται ότι, τα συνολικά λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 8.500. Κατ’ αντιστοιχία, κάθε 24 ώρες χάνονται 613 θέσεις εργασίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top