Το ΔΝΤ διαψεύδει την Ελληνική κυβέρνηση και λέει πως εκείνη ζήτησε την ομαδοποίηση των δόσεων

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση του

Το ΔΝΤ διαψεύδει την Ελληνική κυβέρνηση και λέει πως εκείνη ζήτησε την ομαδοποίηση των δόσεων

Μια διαφορετική εκδοχή δίνει σε επίσημη ανακοίνωση του το ΔΝΤ, σχετικά με την ομαδοποίηση των δόσεων της ελληνικής κυβέρνησης, διαψεύδοντας τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσαν πως η ενοποίηση των δόσεων ήταν μια κίνηση που υπέδειξε το Ταμείο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός χθες είπε στη Βουλή πως η ομαδοποίηση των δόσεων ήταν μια απόφαση του ΔΝΤ. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης που δήλωσε στο Mega ότι το ΔΝΤ υπέδειξε αυτή την λύση.

Ωστόσο τα παραπάνω διαψεύδονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση του, πως η ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου ήταν αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης:

«Οι Ελληνικές αρχές, ενημέρωσαν το Ταμείο πως σχεδιάζουν να ενοποιήσουν τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε μία, η οποία αναμένεται να καταβληθεί στις 30 Ιουνίου».

Και ξεκαθαρίζει πως αυτή είναι μια κίνηση που προβλέπεται από το καταστατικό του Ταμείου:

«Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής που εγκρίθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι χώρες μέλη, μπορούν να ενοποιήσουν πολλαπλές κύριες πληρωμές (δόσεις) που πρέπει να καταβληθούν σε έναν μήνα. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αντιμετωπιστεί η δυσκολία πραγματοποίησης πολλών πληρωμών δόσεων σε μια μικρή χρονική περίοδο!»

Τέλος ξεκαθαρίζει πως στο εν λόγω «πακέτο» δεν μπορούν να συμπεριληφθούν πληρωμές τόκων.


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top