Καταρρέει ο προϋπολογισμός: Βουτιά στα έσοδα, εκτόξευση των οφειλών του Δημοσίου

Πάνω από 1 δισ. ευρώ η υστέρηση τον Μάιο

Εικόνα κατάρρευσης του προϋπολογισμού συνθέτουν η διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, η αυξανόμενη πορεία των οφειλών του Δημοσίου και η εξάντληση όλων των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κάθε μήνα που περνάει, επιδεινώνονται οι συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, ενώ η εξέλιξη αυτή είναι ο βασικότερος λόγος που οι δανειστές ζητούν νέα σκληρά μέτρα που θα φέρουν σε μία ισορροπία τις έως τώρα απώλειες του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο το Μάιο τα έσοδα παρουσίασαν υστέρηση της τάξης του 1 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων τόνωσε τις εισπράξεις του κράτους.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου αυξήθηκαν στους 4 πρώτους μήνες του έτους κατά 1,1 δισ. ευρώ, ενώ η «τρύπα» στα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους μόνο για τον Ιούνιο ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top