Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τα χρέη στην ΔΕΗ: Είδαν φως και... μπήκαν οι καταναλωτές για πληρωμές!

Αντίθετη στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ η κυβέρνηση

Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τα χρέη στην ΔΕΗ: Είδαν φως και... μπήκαν οι καταναλωτές για πληρωμές!

Την Πέμπτη, πολλοί ήταν καταναλωτές που έφτασαν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, καθώς με νέα ρύθμιση, τους δίνεται η δυνατότητα να αποπληρώσουν με περισσότερες δόσεις, μικρότερη προκαταβολή από το 20% που ισχύει σήμερα, για ολόκληρο το ποσό και ευνοϊκότερους όρους.

Την ίδια ώρα, επανέρχεται το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πρώτη... στους "μπαταχτσήδες" η Ρόδος

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποκάλυψη του προέδρου της Επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη για επιχειρήσεις που συνειδητά δεν πληρώνουν.

«Στην Ρόδο, το 60% των επαγγελματιών δεν πληρώνει» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα o ίδιος ανέφερε πως, υπάρχουν ξενοδόχοι, οι οποίοι οφείλουν ακόμη και 450.000 ευρώ!!!

"ΟΧΙ στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ"

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης επιμένει να μην αποκρατικοποιηθούν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ, δηλαδή η θυγατρική της, που χειρίζεται το δίκτυο.

«Η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται,δεν πωλείται» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.

Σημειώνεται ότι οι δύο αυτές ιδιωτικοποιήσεις δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο των 47 σελίδων, που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον ΑΔΜΗΕ υπήρξε ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την απόκτηση του 66%, αλλά δεν προχώρησε κανενός είδους διαγωνισμός, καθώς "πάγωσε" με τη νέα κυβέρνηση.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top