Μες του Αιγαίου τα νησιά πρόβαλε… νέος ΦΠΑ: Πριν ψάξετε για δωμάτια, δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Τα σχέδια της κυβέρνησης ανεβάζουν πυρετό σε νησιώτες και τουρίστες καλοκαιριάτικα

Μες  του Αιγαίου τα νησιά πρόβαλε… νέος ΦΠΑ: Πριν ψάξετε για δωμάτια, δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

​Πρόταση για τρεις συντελεστές 6%,11% και 23% φέρεται να κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group, καταργώντας έτσι τον μειωμένο, κατά 30% συντελεστή, που ίσχυε στα νησιά του Αιγαίου.

Όσο η μπίλια για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας δεν "κάθεται" κάπου κυρίως για τα νησιά, τόσο αυξάνει η ανησυχία του κόσμου, τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, σε συνέντευξή του στο Mega, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε ότι, ο ΦΠΑ στα νησιά δεν αποτελούσε "κόκκινη γραμμή" για την κυβέρνηση, ενώ επαγγελματίες προειδοποιούν ότι, η κατάργηση του ειδικού συντελεστή θα προκαλέσει αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Μιλώντας στο Star, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Βαγγέλης Στρατούρης, εκτίμησε ότι «οποιαδήποτε μεταβολή του ΦΠΑ στα νησιά μας, θα ακυρώσει το μεταφορικό ισοδύναμο, θα φέρει σημαντικές αυξήσεις ορισμένων προϊόντων και υπηρεσιών στην τοπική μας κοινωνία και θα απεμπολήσει ένα διαρκές δικαίωμα, που έχει κατακτήσει η χώρα μας, έναντι της ΕΕ για την εδαφική της ιδιομορφία».

«Η κατάσταση που θα επικρατήσει θα είναι καταστροφική για τα νησιά. Εκτός από τις αυξήσεις, που θα έχουμε στα τοπικά προϊόντα, θα έχουμε και μείωση του τουρισμού. Υπάρχει ένας εκνευρισμός και μία ανησυχία από όλους τους κατοίκους, όχι μόνο τους επαγγελματίες» είπε από την πλευρά του στο Star, ο Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου, Απόστολος Αλιπράντης.

Ενώσεις επαγγελματιών σε νησιά του Αιγαίου προειδοποιούν ότι, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ ακόμη και πολίτες που δεν δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τις αλλαγές του ΦΠΑ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top