Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 03/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής σχετικά με την πορ��ία των διαπραγματεύσεων για το Ελληνικό ζήτημα, οι οποίες φαίνεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο πληθωρισμός επέτρεψε στην Ένωση, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0.3% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0.2%. Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, καθώς η ισοτιμία του Ευρώ έναντι του Δολαρίου κινήθηκε σταθερά πάνω από το επίπεδο 1.10, ενώ οι απώλειες στις μετοχές των εξαγωγικών κλάδων οδήγησε τους FTSE, DAX και CAC σε πτώση κατά 0.36%, 0.94% και 0.41%, αντίστοιχα.

Στη λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης διεύρυνε τις απώλειες προς το τέλος της συνεδρίασης και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές καταγράφοντας πτώση κατά 2.47%, λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών που υπήρξαν σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Αυτό που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ανάγνωση της αγοράς στις τρέχουσες εξελίξεις, είναι το γεγονός ότι τη στιγμή που ο Γενικός Δείκτης σημείωνε διευρυμένες απώλειες, υπήρχε αποκλιμάκωση στις τιμές των ομολόγων.

Στις ΗΠΑ, το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μηναία μέτρηση των ε��γοστασιακών παραγγελιών, οι οποίες υποχώρησαν κατά 0.4%, καταγράφοντας την όγδοη συνεχόμενη πτώση. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.16%, 0.13% και 0.1%, ενώ παράλληλα εντάθηκαν οι ανησυχίες σχετικά με την βιωσιμότητα της ανάκαμψης της Αμερικάνικης οικονομίας.

Στην πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς η ��ελτιωμένη μέτρηση του δείκτη υπηρεσιών που εκδίδει η HSBC για την Κίνα έχει οδηγήσει τον Hang Seng σε άνοδο κατά 0.77%, ενώ στον αντίποδα o Ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 0.42%, λόγω του ανατιμημένου Γιέν.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.30%, 0.12% και 0.06% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1184), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7276) και το Ιαπωνικό Γιέν (138.48).

Η σημερινή συνεδρίαση κρίνεται ιδιαίτερη σημαντική από τη σκοπιά των οικονομικών ανακοινώσεων, καθώς δεσπόζει η συνεδρίαση της ΕΚΤ και η συνέντευξη τύπου του Mario Draghi στις 12:30 GMT, ενώ ιδιαίτερα σημαντικοί κρίνονται και οι δείκτες της Markit για την Ευρωζώνη που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:00 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top